c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

AAG izvedel na povabilo Srednje šole Jesenice v tednu mobilnosti predavanje o e-mobilnosti.


V AAG že tretje leto zapored izvajamo aktivnosti v okviru kampanj promocije trajnostne in e-mobilnosti. Tako vedno sodelujemo tudi v okviru Evropskega tedna mobilnosti z različnimi predavanji, predstavitvami ter medijskimi kampanjami.

V letu 2019 smo začeli izvajati aktivnosti projekta E-Voz: Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički, ki ga sofinancirata Eko sklad RS; javni zavod ter Ministrstvo za okolje in prostor RS. Cilj projekta je usposobiti in izobraziti dijake srednjih tehniških šol za načrtovanje in ravnanje z vsemi električnimi vozili, ne samo z električnimi avti. Še posebej zaželjeno je poznavanje električnih vozil – invalidskih vozičkov, na katerih lahko inovacije in predelava prinese lažjo uporabo in večje zadovoljstvo tudi njihovim uporabnikom – invalidom.

Žal smo bili v času pandemije COVID 19 prisiljene določena aktivnosti projekta prestaviti na kasnejše termine. Ker naše metode dela vsebuje interaktivno sodelovanje dijakov in stroke ter praktično usposabljanje, smo bili primorani organizirati dejavnosti skladno z navodili epidemiološke stroke.

pred jes 1

Foto AAG: Predavanje o E-mobilnosti na Jesenicah v tednu mobilnosti

Kljub omejitvam smo v dosedanjem teku projekta uspeli izvesti 4 od predvidenih 6 izobraževanj in usposabljanj ter 4 od 10 predavanj na srednjih tehničnih šolah. Zadnje izmed predavanj smo izvedli na povabilo Srednje šole Jesenice v tednu mobilnosti, kjer smo dijakom zaključnih letnikov strojnih tehnikov pripravili predavanje o Trajni in e- mobilnosti, ki ga je izvedel vodilni strokovnjak na področju inovacij na električnih vozil v Sloveniji ter ustanovitelj Inštituta Metron Andrej Pečjak. Predavanja in testne vožnje električnega avtomobila se je udeležilo 25 dijakov in mentorjev, ki so izkazali veliko mera znanja ter zanimanja za e-mobilnost.

pred jes2

Foto AAG: Predavanje o E-mobilnosti na Jesenicah v tednu mobilnosti

Do konca leta 2020 ob ugodni epidemiološki situaciji načrtujemo še dodatna predavanja in izvedbo preostalih dveh usposabljanj, ki jih bomo zaključili s spletnim seminarjem, kjer bodo vse šole, ki so se udeležile usposabljanja, predstavile svoje delo na dodelavi invalidskih vozičkov.

Jeseniske_novice_emobilnost-page-001

Povezavi:

ŠOLSKI CENTER ŠKOFJA LOKA:Predelava električnega invalidskega vozička

Dimenzioniranje E-pogonov za poklicne šole –invalidski vozički

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Plačilo članarine 2020 / postanite član AAG

Podprite AAG preko položnice

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST




Blog at WordPress.com.