c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Ministrstvo za okolje in prostor razveljavilo gradbeno dovoljenje za C0 kanal v dolžini 6 m!


Ministrstvo za okolje in prostor je te dni razveljavilo gradbeno dovoljenje za del povezovalnega kanala C0 v Ljubljani na Ježici, saj bi morala biti prej izvedena presoja vplivov na okolje in pridobljeno okoljevarstveno soglasje. Ljubljanski župan Zoran Janković je potezo označil za zgrešeno. Ker ugovor ni mogoč, je občina vložila tožbo.

Župan in mediji pa so pozabili povedati, da je 10.02.2021 podala Alpe Adria Green Tožbo zoper toženo stranko, Republiko Slovenijo, ki jo zastopa Ministrstvo za okolje in prostor, Dunajska cesta 48,1000 Ljubljana, zaradi razveljavitve oz. odprave izdanega Sklepa 35415-8/2020-8 z dne 3.8. 2018 (pravilen datum 3.8. 2020), zaradi kršitve pravil postopka, napačno in nepravilno ugotovljenega dejanskega stanja, nepravilne uporabe materialnega prava in kršitve prava EU. I Agencija Republike Slovenije za okolje je kot prvostopenjski upravni organ s 1. točko izreka izpodbijanega sklepa zavrnila zahtevo tožeče stranke za priznanje statusa stranskega udeleženca v predhodnem postopku za poseg Vgradnja povezovalnega kanala C0 z dodajanjem armiranobetonske kinete med revizijskima jaškoma 142 in 166 v dolžini 2128,95 m. Celotno tožbo lahko preberete na: povezavi.

S to tožbo so bili seznanjeni vsi osrednji Slovenski mediji, ki pa ji niso posvečali pozornosti, tako kot tudi drugim obvestilom za medije, ki jim jih pošiljamo pri pomembnih zadevah. 

Povezave:

Zahteva Alpe Adria Green (AAG) za vstop v predhodni postopek presoje vplivov na okolje v zvezi z vgradnjo povezovalnega kanala C0

Okoljsko ministrstvo, ki ga vodi Andrej Vizjak, je ustavilo revizijo pri projektu gradnje kanala C0 v Ljubljani

C0 – Zaradi nevarnosti potresa potrebno soglasje

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.