c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Biotska raznovrstnost in zdravje


Biotska raznovrstnost zagotavlja ekosistemske dobrine in storitve, ki so bistvene za zdravje in dobro počutje ljudi

Zdravje je temeljna človekova pravica in ključni kazalnik trajnostnega razvoja ter ima osrednje mesto v agendi ciljev trajnostnega razvoja, pri čemer cilj 3 poziva vse zainteresirane strani, naj “zagotovijo zdravo življenje in spodbujajo blaginjo za vse v vseh starostih” . Poleg družbeno-ekonomskih dejavnikov zdravja ljudi se vedno bolj priznava vpliv okolja, podnebja, sprememb in poslabšanja ekosistemov na zdravje.

Biotska raznovrstnost podpira prispevke narave k ljudem in zagotavlja ekosistemske dobrine in storitve, ki so bistvene za zdravje in dobro počutje ljudi. Biotska raznovrstnost je sestavni del ključnih razvojnih sektorjev, ki neposredno ali posredno modulirajo zdravstvene rezultate, kot so farmacija, biokemija, kmetijstvo ali turizem.

V zadnjem desetletju se vedno bolj priznavata raznolikost in kompleksnost povezav med biotsko raznovrstnostjo in zdravjem ljudi.

Svetovni dnevi zdravja
  • 7. april: Svetovni dan zdravja
  • 10. oktober: Svetovni dan duševnega zdravja
  • 3. november: Mednarodni dan enega zdravja, ki so ga leta 2016 sprožile Komisija za eno zdravje, Ena platforma za zdravje in Pobuda za eno zdravje
  • 18. – 24. november: Svetovni teden ozaveščanja o antibiotikih

POSTANITE ČLAN AAG

Plačilo Članarine

Podprite nas – doniraj AAG- 1% dohodnine

Donirajte

Postanite partner AAG

PRIJAVA NA SPLETNI ČASOPIS AAG – HRAST




Blog at WordPress.com.