c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

Zaradi neznosnega smradu, zaradi komunalnega blata v Zalogu je AAG izvedel Eko patruljo in podal prijavo na inšpekcijske službe


Eko patrulja AAG ml surovine 2 - 21.06.2021

Foto: Eko-patrulja AAG

Krajani Zaloga pri Ljubljani nas že vse od lanskega aprila 2020 opozarjajo na nevzdržne razmere, zaradi mastnega črnega prahu v zraku in neznosnega smradu, ki ga povzroča podjetje ML Surovine, Agrokombinatska cesta 61 a, 1129 Ljubljana. Tudi Eko patrulja naše mednarodne okoljske organizacije je na ta problem opozorila v lanskem letu in tudi v letošnjem v zvezi z zapleti, ko to podjetje vozi na ilegalne deponije v Občino Postojna.

Prah se je nekoliko polegel, ker je bilo deževje, smrad pa ostaja. Popolnoma zgroženi pa smo bili, da to podjetje vozi komunalno blato iz Štajerske v Ljubljano. Po nekaterih podatkih pa celo gnoj iz Italije, s katerim želi prekriti pepel in komunalno blato, zato smo 14.06.2021 opravili Eko patruljo AAG, ki je ugotovila, da so bile pritožbe krajanov in naših članov na tem področju opravičene.

Prijavo smo poslali inšpektoratu RS za okolje in prostor – Območna enota Ljubljana ter Inšpekciji za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin – območna enota Ljubljana

Od inšpekcij zahtevamo, da nemudoma ukrepajo, saj dvomimo, da ima to podjetje kakršno koli okoljevarstveno dovoljenje. Od ARSO pa smo preko IJZ zahtevali, da nam posreduje okoljevarstveno dovoljenje ali katerikoli dopis s katerim je temu podjetju dovoljeno odlaganje komunalnega blata.

Eko- patrulja AAG ml surovine 1- 14.06.2021

Foto: Eko-patrulja AAG

V lanskem letu je inšpekcija za okolje in prostor sporočila, da podjetje deluje brez OVD in da mora odpraviti nepravilnosti. Kot govori slika, tega niso storili, razen tega, da so postavili velik šotor, kar pa ne pomeni, da se nevarna tekočina ne izteka v ponikalnico, niti to ne preprečuje smradu.

Izpostaviti je treba tudi dejstvo, da takšno podjetje ne sodi v Gospodarsko cono Zalog, saj je v neposredni bližini (30 metrov vzhodno od podjetja ML Surovine) podjetje Silgan, ki proizvaja pločevinke, v katere se nato daje hrana za ljudi.

AAG DELUJE SAMO NA PODLAGI DOKAZOV IN NE NA PODLAGI PREDVIDEVANJ, JE NEPOLITIČNA IN NEVLADNA ORGANIZACIJA IN SE NE POVEZUJEMO S POLITIČNIMI STRANKAMI NE GLEDE KAKŠNA JE  TRENUTNA POLITIČNA  SITUACIJA V DRŽAVI!

Povezave:

Inšpektorat RS zahteva na podlagi prijave AAG odstranitev elektrofiltrskega pepela v Zalogu

Na prostem skladiščen pepel iz toplarne ‘prekril’ Zalog, odvoz obljubljajo v kratkem

EKO-PATRULJA AAG V ZALOGU RAZKRILA ODLAGALIŠČE NEVARNIH ODPADKOV PEPELA IN ŽLIDRE

ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

POSTANITE ČLAN AAG- PLAČILO ČLANARINE

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

DONIRAJTE PREKO PAYPAL

PLAČILO ČLANARINE PREKO PAYPAL




Blog at WordPress.com.