c. Borisa Kidriča 37c, Slovenski Javornik – Jesenice, SLOVENIJA – EU. Za obisk v pisarni je potrebna predhodna najava na email: info@alpeadriagreen.com ali na GMS: 051 311 450

PO DOSTOPNIH INFORMACIJAH RS NIMA NAČRTA ZA PRIMER EPIDEMIJE IN PANDEMIJE


gorazd

Gorazd Pretnar – član UO AAG

“KAR SMO SLIŠALI IN VIDELI OCENJUJEM KOT BLEF IN MOREBITNO IMPROVIZACIJO.”

Pravočasna prestavitev zimskih počitnic iz februarja na januar bi bistveno zajezila razsežnost kroženja različnih virusov gripe. Stoka pove da cepivo letos ni dobro zadelo antigenov.

Pravočasen ukrep, po moji presoji bi bil, zaprtje vrtcev in in otroci prve triade bi ostali doma. Če to po enem tednu nebi bilo zadosti naj bi ostali doma tudi otroci druge triade.

Tako pa so si najprej med seboj viruse podajali vtčevski otroci in en starš je bil na bolniški. Tudi ta je v naslednjem tednu zbolel, zboleli so tudi starejši sorojenci. Tenu pa seveda sledijo še babice in dedki, ki so vskočili v varovanje bolnih otrok.

Neokužena populacija srednješolcev bo kot izgleda zadnji bazen razširjanja virusa. Zelo verjetno, bodo zimske počitnice pohod virusov gripe ustavile ali vsaj oblažile. Prepričan sem, da si takega varovanja javnega zdravja nihče od nas ne želi. Sposobnost, nesposobnost, neznanje, neodgovornost potrjuje zemljevid in besede so tokrat odveč. Če kdo pričakuje kaj bolj učinkovitega v zvezi s korona virusom se moti, kajti že sedaj je veliko zamujenega. Pohod virusa gripe pa je kar slika kako bo korona virus zakrožil po slovenskem prostoru.

“Oddaja v kateri bi moral povedati moje mnenje na RTV SLO je bila najprej prestavljena in na to odpovedana, zato sem sprejel povabilo drugega medija!”

gorazd - gripa

NAJŠIBKEJŠA TOČKA IN NE BRANJENA ZA VNOS KORONA VIRUSA JE LUKA KOPER.

luka koper

Intelektualni domet do naše ključne šengenske mejne točke pristojnih ne nese. Ne nese, čeprav je bil dogovor EU ministrov, da je te točke potrebno nadzorovati. MZ garnituri v odstopu je za za zdravje Primorcev vseeno. Kljub temu, da gre za največjo šibko točko, Koper ni dobil hitrih testov, čeprav so prostorske in strokovne možnosti na razpolago.

Fotografija osebe Gorazd Janez Pretnar.Fotografija osebe Gorazd Janez Pretnar.

Iz vseh govorov ministra Šabedra in njegove sekretarke je kristalno jasno, v Sloveniji preventivnih ukrepov ne bo, čakamo na vstop novega virusa in potem bomo že kako. takšnih ministrov in sekretarjev ne potrebujemo. Njihova sposobnost je premo sorazmerna z razsežnostjo epidemijo gripe. Govori o pripravljenosti pa verbalna diareja..

UKC Ljubljana: “Če bi imeli množični izbruh, bi se zapletlo”

Vlada v odhajanju se te dni ukvarja predvsem sama s sabo, bo pa na odboru za zdravstvo v torek na zahtevo SDS potekala nujna seja o pripravljenosti Slovenije na novi koronavirus, poimenovan covid-19. Ta je doslej terjal že več kot 1600 življenj, večinoma na Kitajskem, kjer je izbruhnil.

V Sloveniji za zdaj obolelih za novim koronavirusom ni. Minister za zdravje Aleš Šabeder, ki opravlja tekoče posle, je ta teden dejal, da imamo laboratorij za hitro diagnostiko in kapacitete za morebitno epidemijo. V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana pa so medtem opozorili, da bi nekaj bolnikov s tem virusom na infekcijski kliniki lahko oskrbeli, a če bi imeli množični izbruh, bi se zapletlo. Kot je dejala predstojnica klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja Tatjana Lejko Zupanc, v državi ni primerne infrastrukture za izolacijo bolnikov s hudo nalezljivo boleznijo.

Poslanci SDS med drugim predlagajo sklepe, s katerimi bi odbor vladi, ki opravlja tekoče posle, in ministrstvu za zdravje naložil, naj dnevno poročata in seznanjata javnost o morebitnih sumih na okužbo s koronavirusom v Sloveniji, ter naj v roku dveh dni javnosti predstavita načrt aktivnosti v zvezi s sumom okužbe s koronavirusom.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG preko položnice ali Donirate lako tudi preko PEYPAL servisa




Blog at WordPress.com.