Blaznost na Krki


Tomaž Ogrin1

Mag. Tomaž Ogrin – strokovni sodelavec AAG

Energetska blaznost, podnebna blaznost, samozadostna blaznost, ki so povrhu še subvencionirane, nam uničujejo še tisto, po čemer ima Slovenija v Evropi prednost in veljavo – visokokvalitetno naravo, ki ima tudi gospodarski pomen.

Blaznost na Krki

Pod vasjo Breg blizu Zagradca, kjer je most čez Krko, podjetje Kenir, d. o. o., iz Ljubljane, brez zaposlenih, dobesedno vsem na očeh uničuje Krko od enega do drugega brega – z gradbenim dovoljenjem UE Grosuplje za malo hidroelektrarno Brežna. Zdaj vidimo posledice dejanj ministrstev za infrastrukturo in okolje in prostor: za nikakršen izplen uničijo zaščiteno Krko. Tiste megavatne ure dobimo že samo s tem, če obnovijo kakšen generator na obstoječih hidroelektrarnah. Še bistveno ceneje pa je, če te megavatne ure prihranimo. Vsakokratno pomanjkanje tehnične in okoljske inteligence pri teh dveh ministrstvih je že kar pregovorno. Plačujemo pa vsi in zanamcem puščamo opustošenje.

Most Krka

Kaj storiti, da to karavano vsaj ustavimo? Ki jo kurijo še nekateri s povzdigovanjem ambicioznosti v blaznosti, kar v odstotkih. Sploh se ne ozirajo na prednosti in redkosti, ki jih Slovenija premore v Evropi. Pri njih očitno pretehta uničevalna strast. So kot okoljski lubadarji. Ne morejo videti in preboleti, da reke prosto tečejo. Ne, zajeziti jih je treba. Zaradi nore ambicioznosti, ki jo potem v Bruselj nekontrolirano sporočajo predstavniki naše države.

Ohranjanje slovenske narave je očitno prepovedana ambicioznost. Mi rešujemo svetovno podnebje na račun slovenskih edinstvenih naravnih vrednot. To je blaznost. Hujše od Butalcev.

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.