Letos bosta kandidirala na volitvah za EU parlament na listi Zelenih Slovenije tudi dva člana AAG


Letos bosta kandidirala na volitvah za EU parlament na listi Zelenih Slovenije tudi dva člana AAG:

Fotografija osebe Zeleni Slovenije.

dr. Gorazd Janez Pretnar član UO AAG, kot nosilec liste “Zelenih Slovenije”

Mirko Brnic Jager foto

Mirko Brnič Jager  dipl. ing. arhitekture  strokovni sodelavec AAG

dr. Gorazd Janez Pretnar pravi, da je kandidat za EU volitve, ker ne bi mogel nič od spodaj naštetega spremeniti iz Slovenije:

1. verjamem, da bom dosegel, da se sistem ocenjevanja kemikalij, hormonskih motilcev, pesticidov itd. iz administrativnega ocenjevanja spremeni v strokovno ocenjevanje na znanstvenih izsledkih, ki se danes še ne upoštevajo.

2. Varna in učinkovita cepiva. Svobodo odločanja o cepljenju. Svoboda odločanja o uporabi mono valentnih cepivu.
Administrativni nadzor obvezno dopolnjen z laboratorijskimi preiskavami cepiv na državnem nivoju.

3. Poenotene laboratorijske analize pred cepljenjem z namenom izločanja tveganja za stranske učinke. Nič več odločanja od palca kot do sedaj.

4. Temeljite vseevropske raziskave vzrokov epidemije avtizma.

5. Resnica o vplivu človeške vrste na klimatske spremembe.

6. Obvezne meritve snovi v zraku, ki povzročajo raka in druga kronična obolenja. In ukrepi za njihovo zmanjšanje.

7. Obvezno označevanje GSO in ostankov pesticidov v hrani.

Mirko Brnič Jager, arhitekt, strokovni sodelavec AAG se bo zavzemal za:

  1. Posodobitev evropske zakonodaje na področjih varovanja okolja in pitne vode ter izboljšanja kakovosti zraka v mestih in rodovitne zemlje na območjih, ki redno presegajo kritično mejo onesnaženja.
  2. Evropski in slovenski prostor sta v vsej svoji pestrosti in bogastvu naravnih zakladov prepuščena nebrzdanemu kapitalu, ki si na izvirih pitne vode, na najbolj rodovitnih zemljiščih, v industrializaciji še naravnih rečnih strug (Mura, Sava, …) ali pa v brezmejnih posekah kapitalnih gozdov kuje, na račun sedanjih in bodočih generacij, pičle investicijske donose. S tem se soočamo in borimo že leta, vsa prizadevanja pa bomo s civilnimi iniciativami in državljani Slovenije še okrepili.
  3. Naše večletne napore za ohranitev izvira ljubljanske pitne vode, tako v vseh institucijah RS kot tudi z administracijo v Bruslju, bomo nadaljevali do dokončne izločitve kanalizacije iz izvira. Njeno gradnjo MOL, kljub vse večji ozaveščenosti in odporu Ljubljančanov, vztrajno nadaljuje. A tudi mi bomo šli do konca.
  4. Dosledno zagovarjamo trajnostno gospodarsko politiko in sonaravni družbeni razvoj, ki temelji na znanju, inovativnosti in uveljavljanju naprednih in čistih obnovljivih virov energije. Le tako bomo vzpostavili socialno pravično državo in zagotovili zdravo okolje našim potomcem.
  5. Odločno nasprotujemo nesmiselnim izkoriščanjem okolja, kot so črpanje in prečiščevanje zemeljskega plina s hidravličnim lomljenjem (fracking), ter nezakonita odlagališča nevarnih odpadkov po vsej Sloveniji.
  6. Vaša na volitvah za EU parlament bo omogočila naše nadaljnje delovanje in skupna prizadevanja za uveljavljanje javnega interesa pri ohranjanju zdravega okolja in biotske raznovrstnosti.

za_boljse_zivljenje_EUAAG podpira kandidaturo obeh članov AAG!

PRIJAVI SE NA E-NOVICE AAG-HRAST

Podprite AAG

ODSTOPI 0,5% DOHODNINE DRUŠTVU ALPE ADRIA GREEN, KI JIH NAMENJAMO ZA PRIHODNOST VAŠIH OTROK IN VNUKOV – NIČ NE STANE!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.