Arso odvzel okoljevarstveno dovoljenje lendavski bioplinarni


STA – Agencija RS za okolje (Arso) je v petek izdala odločbo o odvzemu okoljevarstvenega dovoljenja bioplinarni Lendava. O tem so lendavsko občino, kjer so z ukrepom zadovoljni.

Arso odvzel okoljevarstveno dovoljenje lendavski bioplinarni

Lendava

Občina pozdravlja to odločitev, za katero se je ves čas zavzemala, saj pomeni krepitev zaupanja v pristojne državne ustanove in olajšanje za vse, ki smo prenašali neprijetne vonjave, so sporočili iz Lendave.

Ob tem dodajajo, da bo občina nadaljevala aktivnosti za ugotavljanje morebitnih posledic v okolju ter se še naprej zavzemala za ohranitev zdravega in čistega okolja. Upajo pa tudi, da se s tem končuje “agonija, povezana z delovanjem bioplinarne, ki je ogrožala človekovo zdravje in povzročala škodljive vplive na okolje.”

Čisto okolje, aktivni in zeleni turizem ostajajo strateška usmeritev občine Lendava, so še zapisali v sporočilu.

Predlog za odvzem okoljevarstvenega dovoljenja je inšpektorica za okolje podala na Arso 29. septembra, ker kršitelj ni uskladil obratovanja s pogoji okoljevarstvenega dovoljenja, kot je zahtevala inšpekcijska odločba.

Po pojasnilu ministrstva za okolje družba Ecos center, ki je upravljala bioplinarno, ni v roku izvršila pravnomočne odločbe, izdane 5. junija, saj je kljub ustni odločbi o prepovedi predelovala odpadke, ki so jih nedovoljeno pripeljali iz Hrvaške.

Proti Ecosu je bilo uvedenih več prekrškovnih postopkov, od 25. aprila letos pa so v bioplinarni opravili 20 inšpekcijskih pregledov. Podjetje Ecos, ki je lastnik bioplinarne, pa je medtem pristalo v stečaju.

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.