Papir servis in Set v stečaj


avtor

22.05.2017

Papir servis in Set v stečaj

Okrožno sodišče v Ljubljani je začelo stečajna postopka nad družbama Papir servis in Set, ki sta kapitalsko povezani z družbo Krater. Predlog za oba postopka je vložil dolžnik sam, upniki do obeh družb imajo čas za prijavo terjatev ter ločitvenih in izločitvenih pravic do 22. avgusta.

Sodišče je za upravitelja stečajnega postopka nad Papir servisom imenovalo Zlatka Vilija Hohnjeca, za upravitelja stečajnega postopka nad Setom pa Grego Lippaija, je razvidno iz današnjih objav na Ajpesu.

Papir servis je po dolgotrajnih sodnih bitkah z okoliškimi prebivalci spomladi 2013 izgubil dovoljenje za ravnanje z odpadki v ljubljanskih Mostah ter se preselil v Vevče. Tudi tam je naletel na nasprotovanje okoliških prebivalcev. Sprva je pridobil okoljevarstveno dovoljenje, a je lani sledila njegova razveljavitev.

( po ponovni obravnavi na ARSO, ki jo je zahtevalo Upravno sodišče na katerega se je  pritožil iz  Alpe Adria Green –  https://alpeadriagreen.wordpress.com/2016/07/16/mop-zavrnil-pritozbo-papir-servisa/ )

Direktor družbe Papir servis, nekdaj invalidskega podjetja, ki se je ukvarjalo z ravnanjem z odpadki, sprva predvsem s predelavo papirja in nato še drugih surovin, je bil od leta 2010 do 21. marca letos Janez Mlakar. Nato je postal predsednik uprave družbe Hit.

Polovični lastnik Papir servisa je Krater, skupina Papir servis pa po navedbah Financ od leta 2013 posluje z izgubo, ki je leta 2015 znašala 1,2 milijona evrov. Tudi matična družba od leta 2013 posluje z izgubo, ki je predlanskim znašala 792.000 evrov.

Okrožno sodišče je stečaj nad Setom začelo že v začetku maja, a je sklep nato umaknilo, saj naj bi bilo to invalidsko podjetje, za stečaj katerega je potrebno soglasje vlade. Dolžnik je tokrat predložil dokazilo, da ni več invalidsko podjetje, zato je stekel stečajni postopek.

Papir servis ima do družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) 12 milijonov evrov terjatev. Skupaj pa dolg, ki jih imajo družbe iz sistema Krater, in sicer Set, Papir servis, Salomon in Delo TČR, do DUTB, znaša okvirno nekaj več kot 19 milijonov evrov. DUTB je lansko jesen objavila javni razpis za prodajo terjatev, rezultati niso znani.

Z SVOJIM PODPISOM NA UPRAVNI ENOTI PODPRITE REFERENDUM O 2.TIRU

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.