Po drugem tiru brez oprtnih vlakov?


božo2

Božo Dukić – član UO AAG

Vsak čas prinaša drugačno vsebino pogovorov prek javnih medijev in raznovrstne vsebine raznih internih diskusij. In nacionalna televizija nam je pretekli teden ponudila v gledanje pogovor štirih naših poslancev, med katerimi je bil tudi predsednik odbora DZ za infrastrukturo. Govorili so o drugem tiru, ob medsebojnem prepričevanju o dobro zastavljenem vladnem projektu ter o njegovih pomanjkljivostih.

tir2

Pogovor je tekel kot običajno, do trenutka, ko je predsednik odbora za infrastrukturo v DZ pojasnil, da po sedanjem predlogu tir ne bo omogočal vožnje tako imenovanih oprtnih vlakov (vožnja tovornih vozil s tovorom), ker ni dimenzijsko tako prirejen. Udeleženci pogovora v tistem trenutku niso dojeli pomena izrečenih besed.

In tudi sam sem moral še enkrat pogledati posnetek oddaje, da sem razumel izjavo predsednika odbora za infrastrukturo. To pomeni, da bo tovorni promet še naprej uničeval avtocesto skozi Črni Kal in davkoplačevalski denar se bo še naprej porabljal za njeno vzdrževanje.

In to je zagotovo razlog, da je škoda izgubljati besede o projektu, ki ne more zadovoljiti potreb, zaradi katerih naj bi se gradil, in tudi zagovorniki takšnega projekta si ne zaslužijo nobenega spomenika za svoje zamisli iz davkoplačevalskega denarja.

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.