ZA POŽAR NA POČKU JE KRIV VETER???


Na svetovni dan vod smo opozorili javnost, da je  Alpe Adria Green je pred dvema letoma poslala na ustavno sodišče podala pobudo za ustavno presojo uredbe o državnem prostorskem načrtu za Osrednje vadišče slovenske vojske Postojna. Uredba naj ne bi bila skladna z ustavo in drugimi zakoni.

Teden dni za tem, pa je izbruhnil  požar na strelišču Slovenske vojske na območju Ilirske Bistrice v katerem sta se poškodovala dva gasilca, enega so reševalci zaradi opeklin odpeljali v ljubljanski klinični center. Pri izvedbi streljanja vojska vedno zagotovi požarno stražo, je povedal Simon Korez z Morsa za 24 ur.com.

Tokratni požar je zakrivil veter???

V kolikor vojska ne bi imela vojaških vaj tudi iskre, ki je baje zakurila podrast in iz katere je nastal požar ne bi bilo.

V sporočilu 22.03. smo med drugim zapisali, da je sporna uredba omogoča ( dovoljuje)  onesnaženje tal in s tem pitne vode, kar se je potrdilo v tem požaru, saj so poleg podrasti gorela tudi vozila gasilcev in  vojaška oprema, ki so po vsej verjetnosti onesnažila tla in podtalnico, ki je vir pitne vode na tem območju.

poček požar 1

slika POP TV

POVEZAVA:

Svetovnemu dnevu vode 2017 na rob

https://alpeadriagreen.wordpress.com/2017/03/22/svetovnemu-dnevu-vode-2017-na-rob/

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.