NA ŠOLSKEM OTROŠKEM PARLAMENTU O VAROVANJU OKOLJA


SEKRETARKA Alpe Adria Green  je bila povabljena na šolski otroški parlament,kjer so učenci razpravljali o varovanju okolja

22. 3. 2016, Osnovna Šola Tone Čufar Jesenice

Otroški parlament je oblika sodelovanja otrok v družbenem dogajanju ter pridobivanje znanj o človekovih in državljanskih pravicah.

clip_image001

Razpravljalo sej e o pomenu varovanja narave in okolja in o možnostih, ki ih posamezniki imamo. Učenci so predstavili svoja mnenja s pomočjo zanimivih plakatov.

clip_image002

Otroškega parlamenta so se poleg učencev in mentoric udeležile, gospa Saša Femc Knaflič, ki se ukvarja z zdravo prehrano, gospa Polona Petrovič Erlah iz Društva za Naravo – Jalovec ter gospa Sašo Mlakar iz društva Alpe Adria Green. Prav vse so z veseljem prisluhnile predstavitvi plakatov, ki so jih pripravili učenci, in odgovarjali na njihova vprašanja.

clip_image003

Pogovarjali smo se o zelo zahtevni temi. Globalno segrevanje, ki je posledica človekovega neodgovornega ravnanja z naravnimi dobrinami, je očitno in nam grozi s svojimi posledicami.. Kljub temu da so okoljski problemi veliki, učenci pa še mladi, imajo veliko volje, da ohranimo naše okolje čim bolj zdravo, kar nas je v AAG zelo razveselilo. V pogovoru smo se dotaknili prometa iz izzivov onesnaževanja, možnosti ločevanja odpadkov, smotrne porabe energentov in dali velik poudarek na zdravem prehranjevanju z lokalno pridelano prehrano.

clip_image004

V AAG smo zelo veseli, da se tudi učenci zavedajo pomena varovanja okolja in narave.

clip_image005

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!