NA ŠOLSKEM OTROŠKEM PARLAMENTU O VAROVANJU OKOLJA


SEKRETARKA Alpe Adria Green  je bila povabljena na šolski otroški parlament,kjer so učenci razpravljali o varovanju okolja

22. 3. 2016, Osnovna Šola Tone Čufar Jesenice

Otroški parlament je oblika sodelovanja otrok v družbenem dogajanju ter pridobivanje znanj o človekovih in državljanskih pravicah.

clip_image001

Razpravljalo sej e o pomenu varovanja narave in okolja in o možnostih, ki ih posamezniki imamo. Učenci so predstavili svoja mnenja s pomočjo zanimivih plakatov.

clip_image002

Otroškega parlamenta so se poleg učencev in mentoric udeležile, gospa Saša Femc Knaflič, ki se ukvarja z zdravo prehrano, gospa Polona Petrovič Erlah iz Društva za Naravo – Jalovec ter gospa Sašo Mlakar iz društva Alpe Adria Green. Prav vse so z veseljem prisluhnile predstavitvi plakatov, ki so jih pripravili učenci, in odgovarjali na njihova vprašanja.

clip_image003

Pogovarjali smo se o zelo zahtevni temi. Globalno segrevanje, ki je posledica človekovega neodgovornega ravnanja z naravnimi dobrinami, je očitno in nam grozi s svojimi posledicami.. Kljub temu da so okoljski problemi veliki, učenci pa še mladi, imajo veliko volje, da ohranimo naše okolje čim bolj zdravo, kar nas je v AAG zelo razveselilo. V pogovoru smo se dotaknili prometa iz izzivov onesnaževanja, možnosti ločevanja odpadkov, smotrne porabe energentov in dali velik poudarek na zdravem prehranjevanju z lokalno pridelano prehrano.

clip_image004

V AAG smo zelo veseli, da se tudi učenci zavedajo pomena varovanja okolja in narave.

clip_image005

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.