Zakonske izjeme kot za Pokljuko si želijo tudi na Voglu


Blaž Račič

S popravkom zakona o TNP bo ministrstvo za okolje legaliziralo prevelik vodni zbiralnik na Pokljuki.

Rudno polje na Pokljuki – Prevelikega vodnega zbiralnika na Pokljuki Smučarski zvezi Slovenije ne bo treba zmanjšati. Še pred formalno obravnavo zakona o TNP za uvedbo sprememb, ki jih na ministrstvu za okolje napovedujejo za jesen, bodo namreč »prednostno pripravili predlog spremembe zakona o TNP, ki bo predvidel izjemo za vodni zbiralnik na Rudnem polju«. Ta je zdaj po ugotovitvah gradbene inšpekcije črna gradnja.

V gradnji biatlonskega centra na Rudnem polju na Pokljuki je Smučarska zveza Slovenije (SZS) uredila bazen za vodo za zasneževanje. A namesto meter globokega zbiralnika s prostornino 1400 kubičnih metrov, kakršen je bil predviden v gradbenem dovoljenju, je zgradila tri metre globok bazen s prostornino okoli 5500 kubičnih metrov.

V inšpekcijskem postopku je gradbena inšpekcija leta 2014 odločila, da mora SZS do konca septembra bazen zmanjšati skladno z gradbenim dovoljenjem. Smučarski zvezi je UE Radovljica istega leta izdala dovoljenje za zasutje oziroma zmanjšanje bazena, vendar del niso izvedli………

 

Zakonske izjeme - Rudno polje1

Zakonske izjeme - Rudno polje2

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.