5. december svetovni dan tal


Tla izvajajo ekosistemske storitve, ki so ključnega pomena za delovanje kopenskih ekosistemov in obstoj življenja na kopnem. Dan je posvečen temu, da tla ne bodo ostala povsem prezrta dobrina.

OTROK

PRIDRUŽITE SE AKCIJI 400 NVO TER MNOGO POSAMEZNIKOV IN REŠITE TLA

Vsako minuto s svojimi dejanji ogrožamo zemljo, jo uničujemo, onesnažujemo, izkoriščamo, zastrupljamo, neustrezno ravnamo z njo in jo siromašimo.

V Evropi več ne obstaja običajno pravo, ki bi se zavzemalo za tla.

Zakonodaja za varstvo tal je najpomembnejši način zaščite ljudi, rastlin in živali. Brez zdravih, živih tal ni prihodnosti.Zdrava, živa tla nas varujejo pred okoljskimi katastrofami, podnebnimi spremembami in strupi, ki nas obdajajo.

Več kot 400 civilno družbenih organizacij se je združilo v koalicijo »People4Soil« in EU pozivajo k uvedbi posebnih predpisov za varstvo tal, ki so za življenje pomembna prav toliko, kot sta pomembna voda in zrak. REŠITE TLA S SVOJIM PODPISOM!

PODPIŠITE PETICIJO ZDAJ!

 

 

ŠE DO 31.12 LAHKO NAMENITE 0,5 % DOHODNINE SVOJE DOHODNINE NAMESTO DRŽAVI ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK