GAS NATURAL PROTI ČASOPISU LA VOCE DI TRIESTE ( GLAS TRSTA)


clip_image002

Datum: 22.11.2016

IZJAVA ZA JAVNOST

GAS NATURAL  PROTI ČASOPISU LA VOCE DI TRIESTE ( GLAS TRSTA)

OBRAVNAVA BO V SREDO, 23. NOVEMBRA

.Magistrat v Trstu zahteva obsodbo člana AAG Paola G. Parovela na 9 mesecev zapora, španska multinacionalka pa zahteva 100.000 evrov odškodnine.

V sredo, 23. novembra ob 10 15 se nadaljuje sodna obravnava proti Paolu G. Parovelu, direktorju neodvisnega časopisa La voce di Trieste. Obsojen je zaradi kvarjenja ugleda španske multinacionalke Gas Natural, ker je objavil na spletu članek  o korupcijski verigi, ki želi vsiliti uplinjevalnik v Trstu.

Omenjeni projekt predstavlja veliko nevarnost za občutljiv morski ekosistem Tržaškega zaliva in je grožnja varnosti plovbe ter ladijskemu prometu, ki poteka med Trstom in koprskim pristaniščem. Povezava uplinjevalnika preko plinovoda z distribucijskim sistemom bi potekala pod morsko gladino.

Projekt, ki mu je Slovenija odločno nasprotovala, so sedaj v Italiji podprli. To so naredili kljub temu, da so dokumenti za gradnjo ponarejeni, spremenili so namreč načrte glede varnostnih ukrepov in prikazali zmanjšano tveganje v primeru nesreč.

Na obravnavo, ki bo potekala 23. novembra ob 10 15 na tržaškem sodišču (soba 113), so poklicali kot edino pričo administratorja družbe Gas Natural, Javiera Hernandeza Sinde. Sodišče je Paola obsodilo na 9 mesecev zapora. Poleg tega družba Gas Natural zahteva 100.000 evrov odškodnine in kritje pravnih stroškov.

Odkar se je začel ta nenormalen sodni postopek proti svobodi medijev v Trstu, je Gas Natural na očeh protimafijskih družb, ki so od leta 2014 že ukrepale proti njej zaradi mafijskih infiltracij. Novico so tudi objavili v italijanskih medijih.

Ta proces se je pričel ko je Italija sklenila, da ponovno na široko odpre vrata izgradnji Plinskega terminala v Žavljah, v katerem je edini, ki je pisal o tem prav neodvisni časopis La voce di Trieste. Njegov glavni urednik Paolu G. Parovel pa je sedaj v sodnem postopku. Je to naključje?

Predsednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard

IZ TRSTA SMO DOBILI SPOROČILO, DA JE SODIŠČE V TRSTU PRELOŽIL SOJENJE NA 25. JANUAR 2017, ZARADI STAVKE ČASTNIH JAVNIH TOŽILCEV! 


NAMENITE 0,5 % DOHODNINE ALPE ADRIA GREEN, KI DELUJE KOT NEPRIDOBITNA ORGANIZACIJA BREZ REDNO ZAPOSLENIH. VES ZBRANI DENAR NAMENIMO ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!!!

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

POSTANITE ČLAN AAG ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.