Katera oblika ogrevanja doma je najbolj varčna?


ogrevanje 241014

Ogrevanje na elektriko postaja ne le cenovno ugodno, ampak je tudi učinkovito in prijetno, tiho ter okolju prijazno.Ogrevanje stanovanja v hladnih mesecih je eden večjih stroškov vsakega gospodinjstva ali podjetja. Energenti se redno dražijo, a ker je veliko novih tehnologij, stroške ogrevanja s pametnimi investicijami vendarle lahko znižate. Z uporabo sodobnih ogrevalnih tehnik lahko po ocenah strokovnjakov prihranite do 70% stroškov za ogrevanje doma ali poslovnih prostorov.

Če je bilo še do pred nekaj let najbolj udobno ogrevanje z nafto, pa v zadnjem času vse več ljudi išče alternativne vire temu po mnogih statistikah najdražjemu načinu ogrevanja doma. Na voljo je veliko novih virov in načinov pretvorbe energije v ogrevanje, tako z vidika cen kot tudi z ekološkega vidika. Ena od priporočljivih odločitev je nakup sodobnega kotla na pelete. To odločitev podpira tudi država, ki del naložbe pokrije z nepovratnimi sredstvi, a je vsota za to vedno omejena.

A cena pri izbiri načina ogrevanja ni vse. Pri ogrevanju s peleti ali lesno biomaso je treba imeti na voljo dovolj velik prostor za shrambo kuriva, česar pa mnogi nimajo (predvsem če ne živijo v hiši na podeželju ali pa taki z večjim vrtom). Poleg tega peč na drva, tudi če gre za sodobnejšo izvedbo, pogosto zahteva nekaj časa, da ogreje prostor, poleg tega je v primeru kurjenja z lesno biomaso treba zakuriti ročno. Peč je tudi glasna, potreben pa je tudi ustrezen dimnik.

Bolj primerno za stanovanja ali hiše v urbanih okoljih je plinsko ogrevanje, ki je cenovno ugodno, peč pa manjša in tišja, kurjenje ne povzroča dodatne umazanije, poleg tega pa v primeru, da je hiša priklopljena na plinovod, zalogovnika ne potrebujete.

Kaj pa elektrika? Starejši ljudje bi vam ogrevanje z elektriko najtopleje odsvetovali, saj je bilo tako ogrevanje pred leti zaradi nizkih izkoristkov izjemno potratno, pa tudi neučinkovito. A danes je drugače. Ogrevanje na elektriko pravzaprav postaja ne le cenovno ugodno, ampak tudi učinkovito in predvsem prijetno, tiho ter seveda okolju prijazno. Izbirate lahko med več načini ogrevanja z električno energijo od električnega talnega gretja, ki seveda zahteva kar velik poseg v domu, do ogrevanja z infrardečimi paneli ali pa ogrevanja s sodobnimi električnimi napravami za centralno ogrevanje, kakršna je električna stenska peč.

vaillant 241014Električna stenska naprava za centralno ogrevanje 6 kW

Že od samega začetka razvoja sodobne ogrevalne tehnologije je Električna stenska naprava za centralno ogrevanje 6 kW,  zaznamovala napredek na tem področju s snovanjem inovativnih ogrevalnih naprav in naprav za pripravo tople vode. Nova generacija električnih naprav za centralno ogrevanje zagotavlja sodoben način ogrevanja vašega stanovanja ali enodružinske hiše, saj z enakomernim zaporednim vklapljanjem ogrevalnih spiral 6 kW preprečuje neželene sunke v električnem omrežju ob njihovem vklapljanju in izklapljanju, krožna črpalka pa deluje samo takrat, ko obstaja potreba po toploti. Tako bo varčevanje z energijo dobilo povsem novo dimenzijo, uporabniki pa so navdušeni tudi nad njenim skoraj neslišnim in učinkovitim ter avtomatiziranim delovanjem ter preprostim in preglednim upravljanjem, ki ga zagotavlja komandna plošča z diagnostičnim LED zaslonom ter nastavljivim regulatorjem. Ker ni potrebe po zraku za izgorevanje, se stenska peč za centralno ogrevanje  lahko montira tudi v najmanjše prostore.

Sicer pa si za informacijo poglejte še informativno tabelo, kjer lahko preverite, kolikšna je cenovna razlika v letnem ogrevanje na podlagi energenta, s katerim se ogrevate oziroma se nameravate ogrevati:

NAMENITE 0,5% DOHODNINE, NAMESTO DRŽAVI, ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

AAG je okoljska NVO in deluje v JAVNEM INTERESU brez državnih subvencij – Podprite naše delo

Predogled slike

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.