AAG-Euromost: Bijelo Polje da pokrene inicijativu za izgradnju regionalne deponije


Almer Mekić

Almer Mekić

predsednik AAG- Euromost

AAG-Euromost: Bijelo Polje da pokrene inicijativu za izgradnju regionalne deponije

Opština Bijelo Polje mora odmah pokrenuti inicijativu za izgradnju regionalne deponije na sjeveru, u slučaju da se ne dogovori sa drugim opštinama u tom dijelu zemlje, kazali su u nevladinoj organizaciji Euromost.

Ilustracija

U toj organizaciji ističu i da Opština Bijelo Polje mora tražiti lokaciju za izgradnju svoje deponije jer je sadašnja, privremena deponija koja se nalazi u mjestu Dobrakovo, planirana do 2016. godine odlukom lokalne skupštine.

“Već smo zatražili od Opštine Bijelo Polje da pokrene ovu inicijativu i dobili smo pozitivan odgovor. Predložili  smo da  se prvo organizuje zajednički sastanak predsjednika opština sasjevera Crne Gore, uz prisustvo predstavnika resornih ministarstava, agencije za zaštitu životne sredine, Kancelarije Evropske unije EU u Podgorici, stručnjaka u ovoj oblasti kao i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine i da svi iskoriste svoje resurse i pomognu da se riješe ovaj problem”, saopšteno je iz Euromosta.

Predsjednici opština na sjeveru moraju, ističu u Euromostu, zajedno da rade i grade sjeverni region.

“Sigurni smo da su sadašnji predsjednici Opština sposobni i spremni da sve učine na polju razvijanja sjevernog  regiona uz pomoć Vlade Crne Gore, jer se sjever mora maći sa dna na koji je pao. Rezlutat ovog sastanka treba da bude podsticaj i u drugim zajedničkim aktivnostima za razvoj sjevera, koji bi rezultirao sprečavanjem iseljavanja građana iz ovoga regiona kao i mogući povratak”, zaključili su u Euromostu.

Inicijativa za izgradnju regionalne deponije na sjeveru

NAMENITE 0,5% DOHODNINE, NAMESTO DA BI JO DALI DRŽAVI,  ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK. – KLIKNI NA BESEDILO

POSTANITE ČLAN AAG – PRISTOPNA IZJAVA – KLIKNI NA BESEDILO

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.