NIS sanirao naftnu mrlju pod pritiskom javnosti


Ruža Helac

Ruža Helac

Predsednica AAG-Vojvodjanska zelena inicijativa

AAG – Nevladina organizacija Vojvodjanska zelena inicijativa izrazila je zadovoljstvo jer je Naftna industrija Srbije (NIS) “pod pritiskom javnosti i medija” sanirala naftnu mrlju na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana.


NIS: SANIRANA MRLJA KOD SRBOBRANA, OTPAD NA SIGURNOM

Nevladina organizacija AAG – Vojvodjanska zelena inicijativa izrazila je  zadovoljstvo jer je Naftna industrija Srbije (NIS) “pod pritiskom javnosti i medija” sanirala naftnu mrlju na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana.

Ta organizacija je u saopštenju za javnost navela da je uspela u tome zahvaljujući medijima, koji su iz sata u sat objavljivali informacije i reakcije o tom slučaju zagadjenja.

“Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS pokušao obmanuti javnost. Ništa ne može promeniti činjenicu da je NIS poslao neistinito saopštenje i fotografiju sa druge lokacije. Ništa ne može promeniti činjenicu da su tekstovi sa našim saopštenjem na pojedinim portalima blokirani”, navodi se u saopštenju.

AAG – Vojvodjanska zelena inicijativa je najavila da će nastaviti sa sprovodjenjem projekta “Zelena patrola na delu”, čiji je cilj da se javnost alarmira u slučajevima zagadjenja životne sredine.

Odgovorni u NIS-u kazali su juče za agenciju Beta da je sanacija naftne mrlje na Velikom bačkom kanalu kod Srbobrana u potpunosti završena, a otpad je smešten na sigurno.

NAMENITE 0,5% DOHODNINE, NAMESTO DA BI JO DALI DRŽAVI,  ZA PRIHODNOST NAŠIH OTROK. – KLIKNI NA BESEDILO

POSTANITE ČLAN AAG – PRISTOPNA IZJAVA – KLIKNI NA BESEDILO

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.
%d bloggers like this: