Nagrada Vojvođanskoj zelenoj inicijativi


Na prvoj Regionalnoj konferenciji o zaštiti životne sredine, koja se održava na Tari, danas su dodeljene tri novinarske nagrade u ukupnoj vrednosti od 15.000 evra za objavljene priloge i tekstove na temu ekologije, a prvu nagrada pripala je nevladinoj organizaciji Vojvođanska zelena inicijativa.

Vojvođanska zelena inicijativa dobila je nagradu od 5.000 evra za dokumentarni televizijski serijal “Zelena patrola na delu”, koja je emitovana na televiziji B92.

Nagradu je primila predsednica te organizacije Ruža Helać.

 

Ruža Helać predsednica AAG- Vojvođanske zelene inicijative Novi Sad

Druga nagrada za medijsko izveštavanje o životnoj sredini i održivom razvoju uručena je predstavnicima redakcije televizijske emisije “Ekos na delu”, koja je emitovana na RTV Šabac i TV AS u Šapcu, a nagradu je u ime te redakcije primio urednik Darko Berić.

Treća nagrada otišla je u ruke novinara i urednika ekološke strane novosadskog “Dnevnika”, a nagradu je primila urednica Aleksandra Brzak.

Konkurs za novinare raspisan je tokom februara ove godine, a nagrada za medije organizovana je u okviru Programa podrške organizacijama civilnog društva u oblasti zaštite životne sredine (SENSE).

Reč je o trogodišnjem programu podrške nevladinim organizacijama u Srbiji, koji regionalni centar za centralnu i istočnu Evropi realizuje uz podršku švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

U žiriju su bili profesori Fakulteta političkih nauka iz Beograda, Filozofskog fakulteta u Nišu i Fakulteta za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum.

Kako je rečeno, na konkurs je pristiglo 55 radova, od kojih je šest emitovano u radijskim programima, 34 na televizijama, 10 u štampanim medijima, a pet radova na internet portalima.

Predstavnici regionalnog centra za životnu sredinu najavili su da će i u narednom periodu biti organizovani konkursi za dodelu novinarskih nagrada za teme iz oblasti zaštite životne sredine.

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.