Tuzlanski scenario moguć i na sjeveru Crne Gore


clip_image002

 

Tuzlanski scenario je moguć i na sjeveru Crne Gore, ako Vlada Crne Gore ne promijeni politiku prema ovom dijelu države obzirom da je ista situacija i na sjeveru,na kojemu je privreda dovedena pred kolapsom,na hiljade gradjana je na birou rada,fabrike su opljačkane i uništene,privatizacija nezakonito sprovedena, bivši radnici i dalje su na ulici traže svoja prava,umjesto da se otvaraju radna mjesta ona se zatvaraju, što govori povećanje broja nezaposlenih na biroima rada,na hiljade mladih je takodje na birou bez ikakva prava za život(samo u Bijelo Polje je na biro rada oko 700 visokoškolaca)iseljavanje i potraga za hlebom se i dalje nastavlja.

EUROMOST1

Takodje dok se najavljuju milionske investicije na jugu, na sjeveru se otpuštaju radnici i gase privatna preduzeća a investitora ni na vidiku,samo obećanja i neformalnih prijateljskih susreta.

U anketi koju je sprovela NVO,,Euromost’’ na 240 ispitanika na sjeveru, skoro svi anketirani su se izjasnili da je sjever Crne Gore zapostavljen naspram južnog dijela,takodje većina anketiranih je za ulazak u EU, ali nije zadovoljna kancelarijom EU u Podgorici, koja je upoznata sa diskriminacijom gradjana ovog dijela države,ali ne želi da reaguje.

Takodje kroz anketu koju smo sproveli većina anketiranih na sjeveru je izrazilia nepovjerenje prema lokalnim parlamentima,što je doprinijelo prevladavanje ličnih interesa odbornika partija na vlasti kao I korupcija medju pojedinim lokalnim opozicionim odbornicima,koji prećutno sve to odobravaju uz odredjene nagrade I razna povlaščenja.

Postavlja se pitanje koliko je dobro opozicionim partijama ići na lokalne izbore bez predhodne reforme u svojim partijama na lokalnom nivou.

Oni koji su sa sjevera i koje su su gradjani na sjeveru izabrali da ih zastupaju u Podgorici dolaskom na funkcije odma zaborave odakle su.

Kako stoje stvari ako se ne popravi trenutno stanje,gradjani na sjeveru imaju samo dvije mogućnosti da traže svoja prava i da ukažu na ovakvo stanje na sjeveru, jedna je kroz bojkot najavljenih lokalnih izbora,a druga je izražavanje nezadovoljstva na ulici.

EUROMOST2

Ova država mora da je svjesna da je gradjanima na sjeveru već dosta svega i da vise sjever nije samo u opštine na sjeveru, on se sada nalazi u svim gradovima ove države i ako se bude digao narod na sjeveru on će se dići u čitavoj državi.

Mladi aktivisti NVO,,Euromost’’ su već na fejsbuk formirali neformalnu grupu pod nazivom ,,grupa za sjever Crne Gore’’koja već broji preko 1300 članova i koja okuplja mlade ljude čije cilj da ukaže na loše stanje mladih na sjeveru.

NVO,,Euromost”

Izvršni direktor

Almer Mekić

aag - celota

 

AAG SODELUJE V FEBRUARJU V AKCIJI “OBJEM TOPLINE”–GLASUJTE ZA NAS – ŠT6

S pomočjo zbranega denarja bomo izvedli akcijo osveščanja otrok o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov ter druge akcije za ekološko osveščanje in “PRIHODNOST NAŠIH OTROK”!!!

KAJ SMO MI STORILI KLJUB OPOZORILOM, DA NAŠA RAVNANJA VPLIVAJO NA PODNEBNE SPREMEMBE, SMO OBČUTILI V TEH DNEH. AAG SE JE ŽE PRED LETI ODLOČIL, DA MORE EKO OSVESTITI NAŠE OTROKE, DA NE BODO PONOVILI ISTE NAPAKE KOT JO JE NAREDILA NAŠA GENERACIJA!!!

Povezava;

http://objemtopline.dormeo.net

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.