Vetrnice na Griškem polju–ODGOVOR NA pismo AAG predsednici vlade RS mag.Bratuškovi!


image

image

Kras, burja in vetrne elektrarne – VIDEO RTV:

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/kras-burja-in-vetrne-elektrarne/ava2.174245804/

Alpe Adria Green

Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, EU

Datum: 29.10.2013

Odprto pismo predsednici vlade RS mag. Bratuškovi!

Spoštovana gospa predsednica vlade RS, zahtevajte takojšnjo ustavitev vetrnice na Griškem polju med 21 in 7 uro vse dni v letu! Samo vi lahko to naredite takoj, vsi ostali organi bi zadevo mleli leto in več ali celo do zastaranja. Ustavitev vetrnice je nujna vsaj v nočnem času kot prvi ukrep proti nevzdržnim zvokom, ki pogosto prihajajo od nje in prodro tudi skozi zaprta okna ter zbujajo bližnje krajane Dolenje vasi ali jim ne dajo spati. Naj trpijo 20 let, kolikor je ocenjena življenjska doba vetrnice? Za njo pa še nova nadaljnjih 20 let? Naj se odselijo? Bomo v Sloveniji z vetrnicami preganjali prebivalce iz domačij? Komu v korist? Zasebnemu kapitalu?

S temi pulzirajočimi ”vuf, vuf, vuf ” nizkofrekvenčnimi in infrazvoki, ki prihajajo od vetrnice na Griškem polju, je kršena tudi Ustava RS, ki v 72. členu daje državljanom pravico do zdravega življenjskega okolja, v katerega spada tudi pravica do nočnega počitka.

Si morete misliti, da je investitor dosegel postavitev vetrne turbine, ne da bi krajanom povedal, kaj jih čaka? Kako lahko naša zakonodaja dopusti tako prevaro? Ljudje so bili naklonjeni vetrnici, zdaj pa so odločno proti. Še enkrat ne bodo šli na led.

Zato je velika večina krajanov odločno proti novim in novim vetrnicam, katerih energetska vloga v Sloveniji je tako ali tako zlagana, ekonomska pa pomeni odliv dragocenega denarja v tujino, namesto porabe za domača delovna mesta na področju učinkovite rabe energije. Vetrnice pa pomenijo tudi uničenje krajine kot dragocenega naravnega kapitala, ki naj raje služi turizmu, panogi, ki uspeva tudi v krizi in tudi ustvarja veliko delovnih mest.

V Alpe Adria Green smo pripravljeni izdelati energetski program, ki ne bo vseboval vetrnic, bo pa izpolnil evropske direktive. To radi naredimo za ljudi, ki so se obrnili na nas in obenem dokažemo, da obstajajo ljudem prijazne rešitve, ki so obenem tudi proti krizne.

Prosimo vas, da javnost obvestite o vašem ukrepanju! Res se mudi!

Lep pozdrav!

predsednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard

Alpe Adria Green deluje, brez redno zaposlenih. Finančna sredstva za naše delovanje prispevajo občani, preko:

-članarin

– od dela dohodnine, ki jo lahko daste AAG, namesto državi – več:

https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

– od donacije  DubLi – Travel, Shopping, Entertainment & Savings, če izberete potovanje ali nakupujete na tej spletni strani:

https://alpeadriagreen.files.wordpress.com/2010/11/aag-reklama2.jpg?w=620

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.