VABILO ZA OBISK STOJNICE AAG TER NA NOVINARSKO KONFERENCO V ZVEZI S PLINSKIM TERMINALOM


Slovenski mediji

uredniki, novinarji                       

 

Zadeva: VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO

Pred nami je zadnja priložnost za poziv javnosti proti načrtovani izgradnji Plinskega terminala v Žavljah in s tem zadnja možnost za rešitev življenja v morju in njegovi okolici, prebivalstva, turizma, ribištva in pomorstva. Končno odločitev o uvrstitvi gradnje Plinskega terminala na prednostno listo bo sprejemala Evropska komisija na zasedanju 02. oktobra v Bruslju. Minister za infrastrukturo in prostor Republike Slovenije se je v avgustu že izrazil proti načrtovani izgradnji, a na končno odločitev Evropske komisije to ne vpliva.

V soboto, 21. Septembra 2013, bomo med 10. in 18. uro s stojnico na PARKIRIŠČU ZA KOPERSKO MESTNO TRŽNICO v Kopru zbirali podpise peticije proti izgranji plinskega terminala, ki jih bomo poslali Evropski komisiji pred njenim končnim zasedanjem. Dogodek ne bo protest ampak iniciativa, zato pridite in s podpisom oddajte svoj glas proti Plinskemu terminalu ter ujemite glas ljudstva.

NA STOJNICI BOSTE LAHKO PRISLUHNILI TUDI ŠKOLJKI, KI VAM BO POVEDALA ZGODBO O PLINSKIH TERMINALIH V TRŽAŠKEM ZALIVU!

V petek, 27. septembra ob 11. uri na Zavodu za zdravstveno varstvo na Vojkovovem nabrežju 4a v Kopru, bomo člani iniciative in aktivisti organizacije Alpe Adria Green na novinarskikonferenci medijem strokovno argumentirali razloge proti gradnji in pojasnili dramatične posledice izgradnje Plinskega terminala na lokalno okolje, hkrati pa bomo predstavili tudi možne alternative.

Zaradi živega srebra na dnu tržaškega zaliva, nižje temperature morja, povečanega in redno popolnoma ohromelega prometa iz varnostnih razlogov ter dodatnega onesnaževanja, je odločitev o izgradnji prevelika posledica za prihodnost nas in naših rodov, da bi jo prepustili drugim. Preveč je razlogov, da rečemo odločen NE Plinskemu terminalu in odločen DA prihodnosti slovenskega morja.

S spoštovanjem,

Predsednik Alpe Adria Green
Vojko Bernard

Alpe Adria Green – mednarodna organizacija za zaščito okolja in narave

TTK: SI56 9067 2000 0636 284, Mat.št:1173120000, DŠ: 78020239.

V Sloveniji delujemo po odločbah Ministrstva za Kmetijstvo in Okolje kot nevladna javnem interesu na področju okolja in narave

Prešernova 26, 4270 Jesenice,Slovenija, EU; GMS: (386)051 311 450/ Tel: +386 4583 6640

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.