PLINSKI TERMINAL ŽAVLJE–Alpe Adria Green znova napoveduje peticijo Evropski uniji.


ŽURNAL 24 SI – 19.09.2013

PLINSKI TERMINAL ŽAVLJE

Zadnja možnost za rešitev

Alpe Adria Green znova napoveduje peticijo Evropski uniji.

N. Č

Usoda plinskega terminala v severnem Jadranu bo znana 2. oktobra. (Foto: Alpe Adria Green – mednarodna organizacija za zascito okolja in narave)

“Pred nami je zadnja priložnost za poziv proti načrtovani izgradnji plinskega terminala v Žavljah in s tem zadnja možnost za rešitev življenja v morju in njegovi okolici, prebivalstva, turizma, ribištva ter pomorstva,” je prepričan Vojko Bernard iz okoljevarstvene organizacije Alpe Adria Green.

To soboto bodo v Kopru zbirali nove podpise za peticijo proti plinskemu terminalu, ki jih bodo predali Evropski komisiji. Odločitev o uvrstitvi plinskega terminala v severnem Jadranu na prednostni seznam bo komisija sprejela 2. oktobra.

Minister v Rimu

Včeraj sta se na to temo v Rimu sešla tudi minister za infrastrukturo in prostor Samo Omerzel ter italijanski minister za gospodarski razvoj Flavio Zanonato. Omerzel meni, da projekt ne bo uvrščen na prednostni seznam, in ga veseli italijansko zagotovilo, da bosta državi vse reševali z dogovorom. Poudaril je, da bi bila edina sprejemljiva rešitev, da bi terminal gradili zunaj Tržaškega zaliva.

STOJNICA AAG BO V KOPRU 21.09.2013 POSTAVLJENA NA PARKIRIŠČU ZA TRŽNICO OD 10 DO 18 URE!!!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.