Plinski terminal: izziv za odnose med Ljubljano, Rimom in Brusljem


Plinski terminal: izziv za odnose med Ljubljano, Rimom in Brusljem

Iz Dnevnika izpostavljamo

20. julij 2013 ob 19:34
Ljubljana/Bruselj – MMC RTV SLO/Televizija Slovenija

Po včerajšnjem razkritju, da se bo Slovenija v Bruslju vzdržala glasovanja o tržaškem plinskem terminalu, so domači okoljevarstveniki na nogah.

Ravnanje države označujejo kot narodno izdajo. Razočaranje je toliko večje, ker se je Italija pod Montijevo vlado tej hudi okoljski grožnji tako rekoč že odpovedala, zdaj pa je terminal uvrščen med evropske prednostne projekte, ki bodo sofinancirani s pomočjo Bruslja.

Pavliha predsednici vlade: Slovenija mora glasovati proti
"Do neke mere razumem previden, ”diplomatski” pristop, a se bojim, da bomo tudi tokrat izigrani, kar se prepogosto dogaja v slovenski diplomaciji, zlasti v razmerjih z našimi sosedami. Zato se popolnoma strinjam z nekaterimi evropskimi poslanci in še posebej z vrlimi kolegicami in kolegi iz nevladne okoljevarstvene in človekoljubne organizacije Alpe Adria Green, ki so prepričani, da moramo v sredo in kadarkoli kasneje odločno nasprotovati tako plinskim terminalom kot podobnim uničevalnim posegom v občutljivem Severnem Jadranu, če že ni prepozno," je v javnem pismu predsednici vlade med drugim zapisal pravnik Marko Pavliha.

Prispevek Edija Mavsarja, Dnevnik

OGLEJ SI VIDEO  http://www.rtvslo.si/evropska-unija/plinski-terminal-izziv-za-odnose-med-ljubljano-rimom-in-brusljem/313558

NA NOGAH ZARADI PLINSKEGA TERMINALA

 

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.