LUKA KOPER PODPISALA PETICIJO AAG


Kot so potrdili na ministrstvu za kmetijstvo in okolje, je italijanska vlada odprla postopek presoje vplivov žaveljskega terminala na okolje. Vzrok za to naj bi bile dodatne informacije iz tržaškega pristanišča, kjer se je uprava odločno postavila proti terminalu, saj je presodila, da bi ob že tako gostem ladijskem prometu v Tržaškem zalivu plinski tankerji, ki bi ob vsakem prihodu, zaradi varnosti, za nekaj ur ustavili ladijski promet, povzročili nemogoče plovne razmere v pristanišču. Motena bi bila vsaka plovba in sidranje ladij na odprtem morju in s tem tudi pretovor blaga ter izplutje in pripljutje turističnih ladij.Tržaška pristaniška oblast se je pritožila, nasprotuje, ker bi plinski terminal onemogočil razvoj dejavnosti (npr. naftni terminal, ki s 30 milijoni ton oskrbuje Nemčijo, Avstrijo, Češko in ga nameravajo siriti).Plinski terminali bi vplivali na komercialni pomorski promet v pristanišču Trst, Blokiral bi razvoj in širitev tega pristanišča.

V tem zalivu deluje pod enakimi tudi Luka Koper, ki za nekatere očitno ne obstaja, zato je včeraj upravni odbor luke Koper podpisal peticijo AAG proti potrditvi umestitve projekta Plinski terminali Žavlje na evropsko listo prioritet skupnega pomena (PCI)

clip_image002

Lokacija plinskega terminala na morju, ter oddaljenost le tega od luke Trst in Koper

Peticijo proti potrditvi umestitve projekta Plinski terminali Žavlje na evropsko listo prioritet skupnega pomena lahko podpišete na:


https://www.openpetition.de/petition/online/peticija-proti-potrditvi-umestitve-projekta-plinski-terminali-avlje-na-evropsko-listo-prioritet-sku

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.