SVETOVNEMU DNEVU VODA NA ROB!


SVETOVNEMU DNEVU VODA NA ROB!

 

clip_image002

Alpe Adria Green – international org.

Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, EU

SVETOVNEMU DNEVU VODA NA ROB!

 

Mednarodni dan vode obeležujemo vsako leto 22. marca. Generalna skupščina OZN je prvi Svetovni dan vode razglasila leta 1993.

Namen svetovnega dne je opozoriti svetovno javnost na pomen sladke vode in zagovorništva dobrega gospodarjenja z njenimi zalogami.

Nekaj časa sem spremljal poziv OZN po revolucionarnih idejah in dejanjih, ki bi jih naj storilo človeštvo, da bi se rešilo zagotovega propada, ki bi ga naj prizadel v naslednjih desetletjih, ker bo za pretirano rastoče število prebivalstva na Zemlji zmanjkovalo pitne vode, hrane in sredstev za ogrevanje. Prebral sem mnogo mnenj, ki pa niso nakazala ustrezne rešitve in so se ponavljala. Če v naslednjih letih ne bomo našli na Zemlji ustrezne rešitve, resnično sledi našim potomcem “somrak človeštva”, kot smo v AAG zapisali v JAVNI ZAHTEVI POSLANCEM DRŽAVNEGA ZBORA REPUBLIKE SLOVENIJE -https://alpeadriagreen.wordpress.com/2013/03/15/javna-zahteva-poslancem-drzavnega-zbora-republike-slovenije-somrak-clovetva-nemki-parlament-bundestag-je-izglasoval-da-pravica-do-vode-ni-vec-clovekova-pravica/ .

Menim, da ni mogoče rešiti človeštva pred gotovim propadom, ko se bodo začele vojne za kruh in vodo v kolikor se bodo vsi parlamenti in vlade obnašali do tega problema indeferentno. Na poziv AAG, nismo prejeli niti enega odgovora parlamentarnih političnih strank, ki smo jim ga poslali 15. marca. To je dokaz, da naši poslanci delajo samo za »svojo denarnico«, ko pa bodo njihovi, prav tako kot naši otroci morali kupovati vodo, za zagotavljanje najnujnejših življenjskih potreb, pa bodo z prstom kazali na druge.

V naši državi imamo nameščenih le tretino čistilnih naprav za čiščenje odpadnih vod, od teh pa 60% ni dokončanih do konca ali pa slabo delujejo. Inšpekcijske službe na področju onesnaževanja voda ne delujejo, edino takrat, ko jih v to prisilijo s pomočjo policije prebivalci, civilne iniciative in nevladne organizacije. Nekaj podobnega je tudi pri zagotovitvi čiste pitne vode prebivalcem Slovenije. Že sedaj, ko so po večinoma to javni vodovodi so sistemi s strani javnih podjetij občin in države slabo vzdrževani, ko pa bodo te sisteme prevzeli koncesionarji pa bo še slabše, saj bodo porabljeno vodo samo podražili, infrastrukturo na tem področju pa bo pričela še bolj propadati, ko se bo to zgodilo, se bodo »elegantno« umaknili.

Na naš dopis se ni odzval niti g. Dejan Židan, ki je do 20 tega meseca vodil pri Državnem Zboru RS odbor za Okolje in prostor!

ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

clip_image004

Izpust vode iz industrijskega obrata, brez čistilne naprave!

ZA ZDRAVO PRIHODNOST NAŠIH OTROK!

Predsednik Alpe Adria Green: Jesenice:

Vojko Bernard

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.