Odločitev italijanskih oblasti o aretaciji odvetnika Pietra Palau Giovanettija je velik udarec za evropsko demokracijo


clip_image002

Alpe Adria Green – mednarodna društvo za zaščito okolja in narave

Prešernova 26, 4270 Jesenice, Slovenija, EU

 

Izjava za javnost Alpe Adria Green ob odločitvi italijanskih oblasti, da aretirajo odvetnika Pietra Palau Giovanettija, ki je zadala velik udarec za evropsko demokracijo

Predsednika nevladne organizacije Pietra Palau Giovanettija, ki vodi nevladno organizacijo »Odvetniki brez meja« so Italijanske sodne oblasti obsodile na dve leti zaporne kazni. Združenje nudi brezplačno pravno podporo državljanom, ki so v finančni stiski. Pomaga jim pri njihovih sodnih postopkih, dokler ne pridejo do Sodišča za človekove pravice v Strasburgu.

Italijanske oblasti so odločile aretirati g.. Pietra Palau Giovanettija, kar predstavlja grožnjo celotni evropski demokraciji. Zaporno kazen dveh let, mora preživeti v milanskem zaporu San Vittore. Obsojen je, ker je javno prijavil škandal korupcije italijanskih inštitucij v Lombardiji in odgovornost italijanskih sodnikov, ker so to prikrivali. Proti njemu so vložili 750 sodnih postopkov, da bi ga utišali. Da bi utišali tistega, ki brani pravice državljanov in se bori proti mafiji.

Alpe Adria Green podpira Pietra Palau Giovanettija pri njegovem humanem delu. Njegov primer dokazuje, da se moramo vprašati, kaj se dogaja z demokracijo v Evropski uniji.

Presednik Alpe Adria Green:

Vojko Bernard                                                               Datum: 26. februarja 2013

Pietr Palau GiovanettiPietr Palau Giovanetti1

 

clip_image002[4]

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.