APEL EU POSLANCEM ZA UDELEŽBO NA SEJI ODBORA ZA PETICIJE V EU


clip_image002

Alpe Adria Green

Cesta Franceta Prešerna 26

4270 Jesenice, Slovenija

Datum: 16.01.2013

ga.mag. Tanja FAJON

ga.dr. Romana JORDAN

g.Jelko KACIN

ga.mag. Mojca KLEVA

g.Lojze PETERLE

g.Ivo VAJGL

g.dr. Milan ZVER

ga.Zofija MAZEJ KUKOVIČ

Spoštovani EU poslanke in poslanci iz Slovenije!

22.januarja 2013, bi moral na odboru za peticije zagovarjati oziroma predstaviti št peticije: 1472/2009, ki sem jo na pobudo UO Alpe Adria Green vložil v zvezi z načrtovanem plinskem terminalu v Trstu (Italija). Zaradi trenutnega finančne situacije v društvu ( obrazložitev si lahko preberete v odgovoru EU odboru spodaj, v celoti ta na povezavi: https://alpeadriagreen.wordpress.com/crna-lista-aag-2012/  ) se te razprave ne bom mogel udeležiti. Na odboru me bo zastopal g. Roberto Giurastante (državljan Italije, predsednik Italijanskega dela AAG), ki bo predstavil še dve peticiji na to problematiko.

Slovenska vlada zavlačuje z odgovorom na naše vprašanje, ali namerava tožiti Italijo in je stvar v obravnavo “odstopila” ministrstvu za infrastrukturo in prostor. Medel odgovor je tudi podal slovenski parlament, ki je še vedno prepričan, da se bo zadeva rešila na politični način.

V imenu primerskih Slovencev iz obeh strani meje in v imenu AAG vas prosim, da se te obravnave peticij udeležite in da v razpravi tudi aktivno sodelujete. V primeru nesreče ali terorističnega napada na ta plinski terminal bo na tem območju ogroženih 120.000 človeških življenj. Naj Vas spomnim, da je bil na tem mestu, kjer nameravajo zgraditi plinski terminal leta 1972 že izveden teroristični napad!

V IMENU PRIHODNOSTI NAŠIH OTROK, Vas lepo pozdravljam:

Predsednik Alpe Adria Green
Vojko Bernard

clip_image002[4] Alpe Adria Green – mednarodno društvo za zaščito okolja in narave, Prešernova 26, SI – 4270 Jesenice ,

V Sloveniji deluje društvo v javnem interesu ,

TTK: SI56-0510-0801-1891-125, Mat.št:1173120000, DŠ: 78020239,

GMS: 051 311 450/ Tel: +386 4583 6640

ODZIVI:

Spoštovani gospod Bernard,

v imenu evropskega poslanca Iva Vajgla (ALDE/ Zares) se vam zahvaljujem za poslano pismo in pobudo in vas obveščam, da g. Vajgl, žal, ne bo mogel sodelovati na omenjeni seji odbora, ker je v tem času več dni na službenem potovanju v Jordaniji.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav.

Mag. Jelena Aleksić
Pisarna evropskega poslanca Iva Vajgla v Sloveniji

 Spoštovani,
v imenu pslanke dr. Jordan se vam zahvaljujem za poslano sporočilo. Sestanka odbora PETI se bom udeležila iz njene pisarne jaz (pokrivam okoljska vprašanja). Poslanka se bo po najboljših močeh skušala udeležiti razprave, glede na svoj urnik. Vsekakor bo imela pripravljeno dokumentacijo. (poslanka se je na to temo oglasila tudi na tokratnem plenarnem zasedanju, zastavila vprašanje komisarki Geoghan Quinn).
lep pozdrav!

Metka CAVKA
Assistant of Mrs Romana JORDAN 
Member of the European Parliament

ENVI Committee

Spoštovani,
v imenu evropske poslanke mag. Mojce Kleva Kekuš se vam zahvaljujem za sporočilo in vam soročam, da se bo udeležila razprave v odboru za peticije. Glede na to, da tudi sama prihaja z Obale, seveda zelo podpira vaša prizadevanja.
Z lepimi pozdravi,

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.