NAMENITE DEL DOHODNINE AAG, VAŠI POTOMCI IN NARAVA VAM BODO HVALEŽNI!


NAMESTO DRŽAVI PODARITE DEL DOHODNINE NAŠIM NAJMLAJŠIM!!!

V čusu Novoletnih praznovanj podarite del dohodnine našim zanamcem, to je edino darilo, ki vas ne bo stalo niti centa! Samo priložen zhtevek daste na vašo Uravno Enoto, pa bomo z vašo pomočjo po slovenskih otroških vrtcih organizirali, dneve osveščanja najmlajših  o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov.

SPOŠTOVANI!

ZAKONODAJA DOLOČA, DA LAHKO NAMENITE 0,5%  DEL SVOJE DOHODNINE NAMENITE NEVLADNIM ORGANIZACIJAM NAMESTO, DA  BI CELOTNO DALI DRŽAVI, S TEM VI NE IZGUBITE NIČ, NAM PA OMOGOČITE DA ZAŠČITIMO OKOLJE IN NARAVO ZA BODOČE GENERACIJE!

V KOLIKOR ŽELITE DEL DOHODNINE NAMENITI AAG, STISKAJTE OBRAZEC, TER GA IZPOLJENEGA POŠLJITE ALI DOSTAVITE VAŠI UPRAVNI ENOTI, ZA VSE KI PA POSLUJETE PREKO PORTALA E-DAVKI PA LAHKO TO STORITE PREKO POVEZAVE:  http://edavki.durs.si/OpenPortal/Pages/StartPage/StartPage.aspx,

OBRAZEC VAM LAHKO POŠLJEMO TUDI PO E-POŠTI, ČE TO SPOROČITE NA E-NASLOV: alpeadriagreen@gmail.com

OTROŠKA IGRICA – FUJ SMRDI

Izvedli bomo akcije osveščanja otrok o pomembnosti varovanja gozda, spoštovanja gozdnih prebivalcev in postavljanja odnosa do odlaganja in ločevanja odpadkov.

Našim najmlajšim bomo skozi akcijo osveščanja skušali približati gozd kot življenjski prostor mnogoterih živali in rastlin, katerega človek s svojo dejavnostjo velikokrat onesnaži. Pokazali bomo, da je čist gozd prijazen do živali, rastline se bohotijo in človek je v takem gozdu nagrajen. Skozi gledališko igrico bomo gozd simbolično očistili, smeti spravili v čudežno vrečo. Kam s čudežno vrečo pa bodo spretno prikazali sodelavci komunalnega podjetja. Prikazali bomo pomen zbiranja odpadkov in pravilen način ločevanja.

Program aktivnosti:

1. Kratek pozdravček z nagovorom o gozdu in o smeteh

2. predstava Fuj smrdi

3. Zahvala, ker so temeljito očistili gozd, podelitev jabolk in povabilo k poslušanju strica smetarja

4. Nagovor sodelavca kumonalnega podjetja, s prikazom ločevalnih zabojnikov in s povabilom na ogled smetarskega vozila in konkretnega prikaza ločevanja odpadkov (torej kam s čudežno vrečo)

O igrici:

Najlepše se je igrati v gozdu. Med jagodami, pri potočku z ribicami in tam, kjer pojejo ptički. Tudi medvedka Miško in Bučko imata svoj najljubši kotiček blizu čebelnjaka. Nekega dne pa ugotovita, da so čebelice in ptički odleteli, da ni več ribic v potočku, niti zajklje in mravljic ni nikjer. Celo jagod ni več. Nekaj je narobe. Nekaj tako zelo smrdi. Se je Miško pokakal? Ne, ljudje, ki prihajajo v gozd, so pustili cel kup smeti za seboj.

Bo Mišku in Bučku uspelo očistiti gozd?

Po igrici bodo dobili jabolka in prisluhnili sodelavcu komunalnega podjetja.

Stric smetar jim bo pokazal kako se zbirajo odpadki,  sodelovali bodo pri ločevanju odpadkov – ugotavljali bodo kam gre kakšen odpadek in si temeljito ogledali smetarsko vozilo.

Jabolka pa bodo pojedli na poti domov.

image

Igrica Fuj smrdi

image

Jabolka in nagovor Strica smetarja

image

Kam s čudežno vrečo? Ogled smetarskega vozila in ločevanja odpadkov

image

Otroci sodelujejo pri pobiranju smeti

image

…. In poslušajo Strica smetarja

image

Pri otoku za ločevanje odpadkov

image

Skupinska slika pred smetarskim vozilom

Namenite del dohodnine, ki bi jo dali državi,   “Za prihodnost naših otrok!”

HVALA!

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.