40 LETNICA TERORISTIČNEGA NAPADA – Spomini na prihodnost?


Če se kdo okleva ustavit terminale, posredujem nekaj posnetkov, ki mi jih je poslal prijatelj iz Doline..nic nismo svecano obelezili 40. obletnice tega najvecjega teroristicnega podviga na slovenskem etnicnem ozemlju (Ok, sem zanemaril Cleveland, in eksplozijo terminala)..se vec, dajemo jim nove, lazje, bolj efektne mete..recimo: 1200 m od priveza ladje s 3000 Americani je na koncu pomola 2000 t kerozina (koliko ga je ze bilo potrebno za 11. september?)…Ok, 30000 Koprcanov je kolateralna skoda..

ravnokar, brez vsake zascite je na razdalji pljunca od Ankarana privezana ladja z radioaktivnimi snovmi, ki so do nje potovali z najvecjo tajnostjo, mega zascito (zakaj so po tem tako nenevarne?)..in se gunca na valovih brez enega policaja v blizini, brez nase krizarke, ki bi ji varovala bok.

Javno pismo vodji Al Khaide – Slovenska Siriana oz., po Londonu, Koper?

 

26.09.2007

Avtor: Vladimir Drobnjak, Koper in Franc Malečkar, Premančan

Domnevam, da je bil namen

atentatov izvedenih v prestolnicah držav, ki sodelujejo v vojaških operacijah v Iraku in Afganistanu, “ponazoritev” razmer, v katerih živijo prebivalci teh območij, prisiliti javno mnenje k čimprejšnji rešitvi razmer, idr. Kljub dosegi željenega cilja, kot je umik španske vojske, se stanje ne izboljšuje. Za pričakovati bi bilo širjenje vaše dejavnosti na druge sodelujoče. Naša država ima tudi vojake na teh bojiščih. Prihodnje letobo predsedovala Evropski skupnosti in zato bolj v medijski pozornosti. Vaš poseg tu bi bil zato bolj odmeven.
   Ko sva razmišljala o podobnih akcijah v bližini, sem se spomnil, da se je Trst po naključju izognili pokončanju pred 35 leti. Palestinski teroristični organizaciji je uspelo zažgati le en naftni rezervoar s prenosno vodeno raketo iztreljeno z okoliške vzpetine. Podobne skladiščne naprave so tudi v sosednjem koprskem pristanišču, s pretovorom dveh milijono v ton goriva. Na Googlovi spletni strani je moči dobiti njihove podrobne letalske posnetke, s “klikom” na modro piko pa še sliko “port_tanks”. Gre za bližnjo fotografijo cistern z nevarnimi kemikalijami, kerozinom, kurilnim oljem, v hladilnicah pa je še amonijak. Bilo je tudi že več ekoloških nesreč. Tako se je samo “božji previdnosti” za zahvaliti, da se ogljikov disulfid, ki je iztekal iz cistene lansko zimo, ni mešal z vodo. Postal bi eksploziven in bi Koper zravnal s tlemi. Zaradi vseh teh dejstev in oblikovitosti površja, bi bilo za pričakovati strogi nadzor teh objektov, od video kamer do intervencijskih enot. Nahajajo se na izlivu reke Rižane v morje.
   Pred nekaj dnevi sva želela pobrati vzorce vode za preizkus onesnaženosti. Nadejala sva se težav, ko se bosta dva bradata moža z motornim čolnom zapeljala v bližino. Namesto tega sva ga lahko nemoteno privezala in se sprehajala z velikim nahrbtnikom na ramah ter fotografiral a. Morala sva se oddaljiti šele, ko sem želel “ovekovečiti” varnostnikovo hišico. Domnevam, da bi nekdo, ki bi želel narediti škodo, to lahko storil brez težav in se umaknil.

   Zaradi tega in v skrbi za sodržavljane, vas prosim, da bi se vzdržali atentatov v edinem slovenskem pristanišču, saj bi ogrozili tiste, ki niso nič krivi. Robert Škrlj je zapisal v Primorskih novicah 24. avgusta letos: suverena je država, ki vzvode moči uporablja v korist najbogatejših, in ne ljudstvo, ki je manipulirano. Ker je to res, oblast verjetno ne bo poslušala stroke in naravovarstvenikov. Zgradila bi plinski terminal v Kopru, kljub nerešljivim varnostnim oviram. Vaši aktivisti bi torej dosegli, z malo potrpljenja, ob ugodnjih vremenskih razmerah, in enakim “vložkom”, večji “učinek”. Izkušnje Angležev, ki so sprejeli spremembo države v “zapor”, dokazujejo, da še tako dosledna kontrola ne more preprečiti akcij posemeznikov.

 

img013

 

img015

img016

img017

img018

img019

img020

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Organizacije. Bookmark the permalink.