AAG izvedel akcijo osvoščanja potrošnikov v občini Jesenice


Mednarodno okoljevarstveno društvo Alpe Adria Green je izvedlo akcijo osveščnaja potrošnikov o možnosti zmanjševanja emisij CO2 (v okviru projekta ZeroTrade)

Akcija osveščanja je bila izvedna v obliki predavanja na temo lokalne samooskrbe dne 5.10.2012 ob 18.00 uri v dvorani Kolpern na Stari Savi na Jesenicah, ki je del nakupovalno, kulturno upravnega centra.

K izvedbi predavanja smo povabili g. Antona Komata, znanega publicista, predavatelja in samostojnega raziskovalca, ki ima veliko znanja in izkušenj s področja lokalne samooskrbe.

Na predavanje smo vabili preko spletnih strani, plakate razobesili v prostorih TIC-a, občine Jesenice, občinske knjižnice. Vabilo smo poslali na več uradnih naslovov (vse osnovne in srednje šole na območju gornjesavske doline, Radovljice, Lesc, Žirovnice, Bleda, Bohinja in Gorij. Vabilo je bilo objavljeno tudi v Jeseniških novicah in je bilo poslano preko informatorja Ragorja)

Po pričakovanjih se je predavanja udeležilo veliko ljudi. Dvorana je bila polna.

V začetku predavanja, je Ga. Alenka Baggia udeležencem predstavila projetk Zero Trade in povabila udeležece k poslušanju. Sledilo je predavanje, ki je namesto ure in pol trajalo do 22.00 ure zvečer.

Vsebinsko se je predavatelj dotaknil prehranskih razmer, pomembnosti lokalnega delovanja, zdravja in varovanja narave in prostora. Predavanje se je zaključilo z vprašanjem, kdaj spet pride na Jesenice.

 

IMG_6539IMG_6538

IMG_6537IMG_6536IMG_6535IMG_6534

IMG_6533IMG_6532

IMG_6531IMG_6530

V AAG ustanavljamo sekcijo “LOKALNA SAMOOSKRBA V OBČINI JESENICE”.  Vabimo tudi vse zainterisirane, ki bi delovali na tem področju, da se nam pridružijo. Podobne sekcije bomo ustanovili tudi v drugih občinah po Sloveniji.

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.