AAG JE IZVEDLA V KOPRU ZA OTROKE V VRTCU SEMEDEDELA DOGODEK OB EVROPSKEM DNEVU MOBILNOSTI


Utrinki iz vrtca Semedela, enota Markovec, dne 21.9.2012.

Društvo Alpe Adria Green je s pomočjo Občine Koper v tednu mobilnosti izvedlo ozaveščevalno dejavnost za otroke – igrico NIKA IN PROMET ter spremljajoče dejavnosti.

Igrica ter spremljajoče dejavnosti so bile namenjene otrokom vrtca starim od 4-6 let.

Program aktivnosti, ki smo jih izvedli:

1. kartek uvodni navdušujoč govor za naravo in skrb zanjo ter priprava na igrico Nika in promet

2. igrica Nika in promet

3. podelitev diplomic – mali udeleženec v prometu pazi na cesto

4. podelitev domačih – SLOVENSKIH  jabolk vsem prisotnim 

5. podelitev darila – električni avtomobili

6. igra z električnimi avti – vožnja med keglji, animacija za otroke

Dejavnost se je začela ob 10.00 uri. V telovadnici vrtca smo pripravili sceno, tri skupine otrok starih od 4-6 let so se nam pridružili ob 10.00 uri.

Članica AAG iz Kopra je pripravila pozdravni nagovor primeren za otroke, spomnila jih je na naravo, omenila električne avtomobilčke in varčevanje z energijo in jih poplejala do prometnih znakov in varne poti v vrtec.

Sledila je predstava Nika in promet:

Deklica Nika se zjutraj odpravi v šolo. Pozna že vse prometne znake in celo strica policaja. Na poti do šole najprej sreča prehod za pešce, s katerim malo poklepeta. V naslednjem križišču stoji semafor, gori rdeča luč, toda nikjer nobenega avtomobila. Nika steče pri rdeči čez cesto, tedaj pa… pripelje avto in le malo manjka, da Nike ne povozi. Mimo različnih prometnih znakov Nika srečno prispe v šolo.

Ta predstava je bila predstavljena otrokom z namenom, da otroke spet in spet opozarja na varnost v prometu. Na prijazen, humoren način in s pesmicami spoznamo nekaj napogostejših prometnih znakov ter ugotovimo, kaj bi se hudega lahko Niki pripetilo, ker ni bila dovolj previdna.

Po predstavi je sledilapodelitev malih priznanj za otroke. Vsak otrok je dobil še slovensko domače jabolko. Sledilo je presenečenje otrokom vrtca smo podarili dva električna avtomobilčka na daljinsko vodenje (jih tako simbolično opozorili na teden mobilnosti in alternativne vire energije).

Nato smo otroke povabili na zunanje dvorišče, kjer so se na pripravljenem poligonu lahko preizkusili v upraljnaju električnega avtomobilčka. Vozili so med keglji in se ustavli na STOP znaku. Igra je bila zabavna, otroci in vzgojiteljice pa zelo zadovoljni.

Po končani igri smo se otrokom, staršem in vzgojiteljicam lepo zahvalili in jim dali za popotnico “DOMAČA SLOVENSKA JABOLKA IZ BLIŽNJIH DOMAČIJ” v ličnih eko-kartonskih škatjicah z eko napisom!

Dan smo zaključili z lepimi in pozitivnimi vtisi in občutki.

DSC02023

DSC02024

DSC02025

DSC02027

DSC02031

DSC02035

DSC02036

DSC02037

DSC02038

DSC02039

DSC02041

DSC02042

DSC02044

Postanite tudu vi član ALPE ADRIA GREEN – ZA EKO PRIHODNOST NAŠIH OTROK, s tem boste aktivno vplivati k varovanju okolja , to lahko storite, če kliknete spodnjo povezavo: https://alpeadriagreen.wordpress.com/pristopna-izjava/  SKUPAJ BOMO MOČNEJŠI !!!

NAMENITE NAM LAHKO TUDI DEL DOHODNINE, KI JO SEDAJ PLAČUJETE DRŽAVI, AAG. Z NJO NAMERAVAMO KUPITI ANALIZATOR VODE, VAŠI POTOMCI IN NARAVA VAM BODO HVALEŽNI! https://alpeadriagreen.wordpress.com/2011/12/23/namenite-del-dohodnine-aag-vai-potomci-in-narava-vam-bodo-hvalezni/

Izpoljen obrazec DURS-a – ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije, vam lahko pošljemo tudi po e-pošti, če nam to sporočite na alpeadriagreen@gmail.com ali pa ga skopirate iz: https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.