ODGOVOR – Nacionalnega inštituta za Biologijo – ČUDNI KORUZNI MUTANTI


 

V skladu s prvim odstavkom 24. člena Zakona o inšpekcijskem nadzoru (Uradni list RS, št. 43/2007), so nas obvestili o ugotovitvah kmetijske inšpekcije v zvezi z našo prijavo, prejeli smo prejeli naslednji odgovor:

Dne 8.8.2012 je kmetijska inšpekcija na podlagi vaše prijave opravila vzorčenje domnevno sporne koruze. Še isti dan se je vzorec dostavil na Nacionalni inštitut za Biologijo, Večna pot 111, 1000 Ljubljana, kjer je bila opravljena analiza vzorca na prisotnost gensko spremenjenih organizmov v vzorcu. Dne 30.8.2012 je kmetijska inšpekcija prejela rezultate analize iz katere je razvidno, da niso zaznali prisotnost gensko spremenjenih organizmov v vzorcu. V spodnji tabeli je še prikaz rezultatov.
Lep pozdrav,
Igor Hebat
Inšpektorat RS za kmetijstvo, gozdarstvo, hrano in okolje
Parmova 33, 1000 Ljubljana
Rezultati:

Monitoring Soobstoj naroč. Oznaka

Zaporedna številka vzorca (NIB)

Mesto vzorčenja

Lastnik

Naslov

 
 
   

Lesce

     

 

 

Velikost vzorca

Datum vzorčenja

 
 

100 listov

08.08.2012

 

 

 

Praktična meja detekcije (%)

1%

 

 

Presejalna analiza

p35S

tNOS

ni zaznano

ni zaznano

 

V AAG smatramo da je,žal odgovor preveč suhoparen in nestrokoven. Izključili so GSO, drugega pa nič. Suša je bila že večkrat in oklestila pridelek, ni ga pa spremenila. Pesticidi? S čim so na tem področju gnojil? Od kje seme? Kaj je v zraku in vodi (vpliv lokalne industrije)? Na vse to bi morali odgovoriti, da bi pomirili ljudi oz. jih informirali! Menimo, da Nacionalni inštitut zmore opraviti vse te preiskave in ekspertize, pa jih verjetno kmetijska inšpekcija ni naročila. Po našem mišljenju varčujejo ali pa rezultati razkrivajo, kaj nevarnega, česar pa ne smemo vedeti!

Po našem mišljenju ne samo inštitut, temveč tudi inšpekcija nista ukrepala pravilno!!! Globalni problem inšpekcijskih služb je, da ne delajo preventivno, temveč zaženejo »vik in krik«, ko je že prepozno. Mislimo, da je take izrojene koruze še več, saj je znano, da je že vsa soja GSO in večina koruze že tudi. Če se bodo take rastline nekontrolirano zasejale okoli, je to lahko katastrofa na dolgi rok, ker je to v bistvu mutiran odporen plevel, ki bo izrinil zdrave kulture.

POVEZAVA NA: https://alpeadriagreen.wordpress.com/2012/08/09/cudni-koruzni-mutanti/

 

Postanite tudi vi član ALPE ADRIA GREEN – ZA EKO PRIHODNOST NAŠIH OTROK, s tem boste aktivno vplivati k varovanju okolja , to lahko storite, če kliknete povezavo: https://alpeadriagreen.wordpress.com/pristopna-izjava/ SKUPAJ BOMO MOČNEJŠI !!!

NAMENITE NAM LAHKO TUDI DEL DOHODNINE, KI JO SEDAJ PLAČUJETE DRŽAVI, AAG. Z NJO NAMERAVAMO KUPITI ANALIZATOR VODE, VAŠI POTOMCI IN NARAVA VAM BODO HVALEŽNI! https://alpeadriagreen.wordpress.com/2011/12/23/namenite-del-dohodnine-aag-vai-potomci-in-narava-vam-bodo-hvalezni/

Izpoljen obrazec DURS-a – ZAHTEVA za namenitev dela dohodnine za donacije, vam lahko pošljemo tudi po e-pošti, če nam to sporočite na alpeadriagreen@gmail.com ali pa ga skopirate iz: https://alpeadriagreen.wordpress.com/dohodnina-obrazrc/

Advertisements

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.