IOVE–ČLAN AAG, VABI NA OKROGLO MIZO “Pot Mestne občine Kranj v energetsko samostojnost”


image

Inštitut za obnovljive vire energije Kranj, član AAG

vabi

na okroglo mizo

»Pot Mestne občine Kranj v energetsko samostojnost«

v sejni sobi Mestne občine Kranj

v torek, 22.5.2012 z začetkom ob 17. uri.

Uvodoma bodo ugledni predavatelji predstavili teme s področja energetske oskrbe s trajnimi viri energije:

1. Dolgoročna naravnanost Republike Slovenije na področju energetike – Julijan Fortunat, v. d. generalnega direktorja Direktorata za energijo na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor (oz. njegov namestnik)

2. Energetska samozadostnost občin – Dr. Marjana Šijanec Zavrl, Gradbeni inštitut ZRMK

3. Predlog aktivnosti Republike Slovenije za prehod v brezogljično družbo – dr. Jernej Stritih, dosedanji direktor Vladne službe za podnebne spremembe

4. Energetska samostojnost kot del trajnostnega razvoja Slovenije – Prof. dr. Dušan Plut, redni profesor na Oddelku za geografijo

K sodelovanju na okrogli mizi so povabljeni številni pomembni deležniki na področju občinske energetske oskrbe, kot so predstavniki pomembnih dobaviteljev energentov, vsi župani gorenjskih občin in podjetniki s področja energetike in oskrbe z energijo.

V drugem delu dogodka bo potekala debata vseh udeležencev okrogle mize, v kateri bodo dobavitelji energije lahko predstavili svojo vizijo razvoja rabe fosilnih goriv in njihova pričakovanja. Prav tako pa v debato vabimo nosilce dejavnosti rabe obnovljivih virov energije na mestnem območju.

V sklepnem delu si bomo poskusili zastaviti vsebinske in terminske cilje na poti v energetsko samostojnost MO Kranj ter način spremljanja napredka na tej poti.

IOVE

Božo Dukić

Božo1