VODA VIR ŽIVLJENJA 2011–projekt Alpe Adria Green ter Potapljaško Društvo SAVA KRANJ


Danes 22. Marca na svetovni dan voda,smo pričeli z popisom lokacij od izvira reke Save(Zelenci) do Medvod na katerih bomo vzeli vzorce vode in blata iz struge. Projekt VODA VIR ŽIVLJENJA organiziramo skupno z potapljaškim društvom SAVA iz Kranja že tretjič. Prvi je bil izveden leta 2002 ter drugi leta 2005. Glavni cilj letošnjega projekta je izpostaviti najbolj neekološka področja stanja reke, ter narediti primerjavo stanja z leti 2002 in 2005. Projekt bo končan predvidoma konec meseca aprila. Vzeli bomo približno 300 vzorcev vode in blata iz dna struge. Vzorce bomo jemali ob pritokih, jezovih in odcednih kanalih. Del projekta je tudi snemanje dokumentarnega filma, ki ga bomo skupaj z rezultati analiz prikazali javnosti v prvem tednu meseca maja v Kranju.

V naslednjih letih bomo akcijo nadaljevali, skupaj z ekološkimi društvi, ki so vključeni v mednarodno organizacijo Alpe Adria Green. Pregledali območja reke Save vse do njenega izlitja v reko Donavo.

Predvideni stroški letošnjega projekta znašajo 14500 Evrov. V kolikor želite finančno podpreti ta projekt, lahko prispevke nakažete na TTK odprt pri PB Slovenije: SI56- 9067-2000-0636-284. Za podporo se Vam že vnaprej zahvaljujemo!

clip_image001

                                                tcktcktckznak_AAG___zastava

Brez naslovagreenactionzelena akcija - vojvodinazelena brezaekokvarnermakedonijaGREENSLO Slovenija - pomanšana

clip_image001[6]

About Alpe Adria Green org. 051 311 450

President Alpe Adria Green - international environmental NGOs
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.