Triglavskega Narodnega Parka NI VEČ!!!


Državni svet je včeraj na 50. seji Komisije za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, potrdil predlagani zakon o Triglavskem Narodnem Parku, ki je bil pripravljen brez sodelovanja koalicije nevladnih organizacij za ohranitev TNP, ki vključuje več kot dvajset zvez in društev. V AAG smatramo, da se je z to odločitvijo vpisal na seznam tistih, ki so podprli tajkunski lobij, ki želi razprodati in pozidati, še edino dokaj ohranjeno naravo. Koalicijo nevladnih organizacij je predlagatelj (MOP in vlada) zakona enostransko, kljub dogovoru, izključil pri sooblikovanju zakona in tega napisal sam z podporo Smučarske zveze, Lovske zveze in Planinske zveze, ki bi se z sprejetjem zagotovili trajni sedež pri odločanju “razvoja” neokrnjene narave, kar bi narodni park po vseh evropskih in svetovnih kriterijih moral biti.

PESEM NA POGREBU TNP, KI SO GA USMRTILI: DRŽAVNI ZBOR IN DRŽAVNI SVET V SODELOVANJU Z SMUČARSKO ZVEZO, PLANINSKO ZVEZO TER LOVSKO ZVEZO. SLAVA MU!!!

390px; width: 640px”>http://www.youtube.com/v/6HsT-6CdSX4?version=3</object>

Pokljuka_021

Še TRI kilometre do pravega vonja po gozdu – RUDNO POLJE – tako reklamira uprava TNP WC kontejnarje in razrito pokrajino na spodnjih slikah

Pokljuka_015

Pokljuka_013