Izjava za javnost v zvezi z odpustom g. Vojka Rotarja iz portala Primorska Info


clip_image002

IZJAVA ZA JAVNOST

V mednarodni nevladni organizaciji Alple Adria Green za zaščito okolja in narave smo z presenečenjem sprejeli odločitev, da so lastniki spletnega portala "www.primorska info” odpustili glavnega urednika g.Vojka Rotarja. Po preučitvi vseh dejstev smo prišli do zaključka, da je odstranitev g.Vojka Rotarja, politično obarvano dejanje lastnikov, ki ni v skladu s koncepti svobodnega novinarskega izražanja, saj je deloval profesionalno. Kot nam je poznano je pisal objektivno, če vzamemo za primer samo osveščanje javnosti glede izgradnje plinskih terminalov tako v Sloveniji kot v Italiji, njegov delavni čas pa ni bil omejen na ure ali dneve v tednu in mesecu, delal pa je za nizko plačilo in pod neprimernimi pogoji.

V AAG nas ne zanima politična opredelitev lastnikov tega portala, niti nas ne zanima, kako so porabili pridobljena sredstva s strani ministrstva za kulturo za projekt Fokus, saj imamo zato pristojne preiskovalne organe, zanima pa nas zakaj so lastniki odpustili novinarja na tako brutalen način, ki pa v Sloveniji ni osamljen primer. S tem dejanjem in drugimi, ki se dogajajo po medijskih hišah po celi Sloveniji smo se vrnili v čase mračne slovenske zgodovine prejšnjega stoletja, ko so novinarji morali poročati tako kot jim je ukazala oblast in lastniki medijev, ker so bili v nasprotnem primeru brutalno odpuščeni, politično preganjani in celo zaprti.

ALPE ADRIA GREEN deluje na Slovenskem prostoru nevladno in nestrankarsko, saj imamo v svojem članstvu ljudi, ki podpirajo tako levo kot desno politično opcijo in nikoli ne bomo klonili pred interesi raznih političnih in kapitalskih pritiskov, pa čeprav obstaja bojazen, da bomo morali obveščati državljane Republike Slovenije preko tujih medijev in Interneta, zato bomo najverjetnejše ustanovili svoj portal »www.aag.info«, ki bo deloval po načelih, kot je deloval portal »www.primorska.info« do prejšnjega tedna, vendar bo pokrival celotno Slovenijo.

Predsednik Alpe Adria Green: Jesenice: 11.04.10

Vojko Bernard